نشانی هستۀ پژوهشی

شیراز، چهارراه ادبیات، نبش بلوار چهل مقام، دانشگاه هنر شیراز، اتاق 221، هستۀ پژوهشی مطالعات تاریخی معماری، کدپستی: 7146696989

Email: Histarch@shirazartu.ac.ir ✉️

امروز :
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
بازدید امروز
71
بازدید دیروز
51
بازدید کل
30,053
کتاب تاریخ باغسازی؛ ریشه‌ها و خاستگاه‌ها
کتاب تاریخ باغسازی؛ ریشه‌ها و خاستگاه‌ها

تاریخ باغسازی؛ ریشه‌ها و خاستگاه‌ها

ایده‌های نخستین در طراحی باغ و خاستگاه‌های اولیۀ آن موضوع اصلی مجموعه نوشته‌هایی است که در این کتاب گردآمده‌اند. بارقه‌های آغازین باغسازی در بین‌النهرین از لابه‌لای کتیبه‌ها، مطالعۀ اشیاء تاریخی و بررسی شواهد باستان‌شناسی خود را آشکار می‌کنند. بخش مهمی از این کتاب مبتنی‌بر همین ساختار چندسرشتیِ استفاده از منابع و پیوند میان کارکرد و معنا به‌پیش می‌رود. نماد و نمادپردازی در باغسازی مصر باستان بخش دیگری از این کتاب است و در آن گونه‌شناسی باغ‌ها بر اساس پیوندهای آیینی و اسطوره‌ای واکاوی شده‌اند. همچنین با نگاهی بر آثار ادبی موجود و اندک شواهد عینی برجای‌مانده از روزگار یونان باستان، ایده‌های تازه‌ای از خلق باغ و مبلمان‌های آن نشان داده شده است.
بخش مهمی از میراث باغسازی رُمیان مدیون یافته‌هایی است که از شهر تاریخی پُمپِی به‌دست‌آمده است؛ در این کتاب مجموعه‌ای از مهم‌ترین یافته‌های تاریخی از باغسازی رمیان در این شهر عرضه‌ شده است. درنهایت ارمغان‌های هخامنشیان به جهان باغسازی معرفی می‌‌شوند؛ مفهوم هارمونی به‌مثابۀ ریشۀ نظم هندسی در کرت‌بندی‌ها و آبگذرهای سنگی به‌ویژه در پاسارگاد موضوع بخش‌های پایانی کتاب هستند. در انتها نیز به یمن نقشی از یک کوشک ایرانی بر ظرفی ساسانی، کاخ باغ ساسانی کاویده شده و تأثر دو تمدن هخامنشی و ساسانی تا دوران اسلامی به‌اختصار شرح داده شده است.
در نهایت باید گفت که این کتاب شماری از مهم‌ترین تحولات تاریخ باغسازی از حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد تا بخشی از دوران باستان متأخر را به‌اختصار بیان می‌کند. کتاب روایتی تاریخی از ایده‌هایی کلیدی دارد که در جغرافیای تمدن‌های بزرگ شناخته‌شده، ظاهرشده‌اند و تأثیر آن‌ها را می‌توان در الگوهای باغسازی معاصر نیز به نحوی جستجو کرد.

برای مطالعه قسمتی از کتاب اینجا کلیک کنید.

برای خرید بر روی لینک کلیک کنید.


یک شنبه 25 تیر 1402 (1 سال قبل )